Minder voedselverspilling op kantoor: Van Lier's duurzame aanpak! Voedselverspilling is een groeiend probleem, zowel thuis .
Pietje Puk is in een halfjaar twintig kilo afgevallen door (onder begeleiding) zijn eetpatroon aan te passen. In die tijd heeft hij een dagboek bijgehouden, waaruit hij dit inzicht graag met onze lezers deelt.
Je tong is intelligent en voortdurend op zoek naar informatie. Steekt er iets tussen je kiezen? Je tong wil het weten. Zit er een vulling los of is er iets afgebroken? Je tong onderzoekt het. Je tong helpt bij het spreken. Ook bij het zoenen kun je je tong inschakelen. Dat is optioneel.
En bij het eten? Je tong verschuift het voedsel tussen je kiezen zonder zelf te vermalen te worden. Ook helpt de tong bij het slikken. Slimme tong! Je tong is echt een doe-en-weet-ding. Als het om eten gaat, wil je tong goede informatie krijgen, want dat schept bevrediging. Koop jij een doos zeebanket chocolade van €1,49 houd er dan rekening mee dat dit 'slechte informatie' is. Je proeft een bonbon en je tong denkt 'hmm, niet al te best'. Dus probeer je een volgende, misschien is die wel beter. Natuurlijk is dat niet het geval, maar je tong weet van geen ophouden, op zoek naar bevrediging. En zo gaat de doos leeg. Je tong blijft ontevreden en jij ook: hele doos leeg en nog geen voldaan gevoel!
Je kunt beter enkele écht goede bonbons kopen. Bijvoorbeeld drie, als je alleen voor je eigen tong inkoopt. Ga er lekker voor zitten, met een kop (goede!) koffie of thee. Bekijk de bonbons zorgvuldig en maak je keuze. Proef de bonbon langzaam en uitvoerig met heel je tong. Lekker! Heerlijk! Je tong is superblij.
Nog eentje? Vooruit! Het is een andere bonbon en opnieuw heb je een smaaksensatie. Wauw! Je tong heeft volop goede informatie ontvangen en is je dankbaar. Die derde bonbon ligt nog op het schaaltje. Opeten? "Waarom zou je", zegt je tong, "ik voel mij al heerlijk". En inderdaad: de derde bonbon bewaar je voor een ander moment. Je tong is er nu even klaar mee.
Van etenswaren die écht lekker zijn, eet je minder dan van kwalitatief matige producten. Dat lijkt raar, maar is logisch, omdat je tong door kwaliteit aan zijn trekken komt. Let daarop bij alles wat je koopt. Betere kwaliteit wil zeggen: je eet er minder van.
Wie een goed restaurant bezoekt, ontdekt al snel dat de porties klein zijn. Hier staat de tong centraal en niet de maag. Je tong leert snel en heeft een goed geheugen. Voortaan ben je veel kritischer op wat je aan voedsel tot je neemt. Je proeft meer, je eet minder en je slankt af.
"*" indicates required fields
Minder voedselverspilling op kantoor: Van Lier's duurzame aanpak! Voedselverspilling is een groeiend probleem, zowel thuis .
Peulvruchten: goed voor jou, goed voor de wereld! Als we het hebben over voeding die .
Gezonde voeding en tevreden medewerkers: een essentiële verbinding! Gezonde voeding en tevreden medewerkers zijn nauw .