AARDIG VOOR HET MILIEU

    Wereldmilieudag wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd om wereldwijd in actie te komen voor het milieu. Deze speciale dag moet het bewustzijn hierover verbeteren.

    Wij vinden dat opkomen voor het milieu bij jezelf begint! De keuze om dit een vaste plaats in onze bedrijfsvoering te geven, is een keuze uit overtuiging. Toekijken vanaf de zijlijn is voor ons geen optie. Of het nu gaat om onze mensen, onze inkoop, het welzijn van onze gasten of onze bijdrage aan de samenleving, duurzaamheid is een randvoorwaarde voor een goede en gezonde bedrijfsvoering. Hoe pakken wij dit aan?

    Vanaf de opstart werken we met een assortiment dat minimaal 40% uit duurzame producten bestaat en uit elke productgroep worden lokale en regionale producten aangeboden. Meerdere keren per jaar worden tijdens de "duurzame week" duurzame producten extra onder de aandacht gebracht. In samenwerking met onze lokale ondernemers bieden wij een proeftafel aan van duurzame producten. Zo kunnen lokale ondernemers actief onze gasten betrekken bij hun bedrijf en laten zien hoe zij rekening houden met de maatschappij.

    Vlees is het meest milieuonvriendelijke deel van ons voedselpakket. Door middel van wisselende gerechten in onze menu's stimuleren wij onze gasten om vaker te kiezen voor een vegetarisch alternatief waardoor veel milieuwinst te behalen is. Er zijn verschillende mogelijkheden om dierlijke eiwitten te verminderen: vleesvervangers, gerechten zonder vlees aanbieden, een deel van het vlees vervangen door vleesvervangers, combinatiegerechten van vis en een vleesvervanger;

    Door meer in te spelen op de seizoenen reduceren we transport- en energiekosten. Waarom aardbeien eten in januari of asperges in december? De teelt van kasgroenten kost tienmaal zo veel energie in vergelijking met groente van het land.

    Om voedselverspilling zoveel mogelijk te voorkomen hanteren we onder andere de volgende uitgangspunten; een efficiënt inkoopbeleid, hanteren van een goed voorraadbeheersysteem en een menucyclus die ruimte biedt voor restverwerking. Onze gasten hebben de keuze uit twee portie groottes en wij wijzen onze gasten op de mogelijkheid van een kleine portie. Wij leggen ook aan onze medewerkers uit dat bepaalde producten alleen op bestelling worden gemaakt, daardoor staat ons apparatuur niet onnodig aan en is er minder voedselverspilling. Daarnaast trainen wij onze cateringmedewerkers in hoe om te gaan met restverwerking. Van oud brood maken wij op een snelle manier tosti's of Italiaanse crostini's en bruschetta's voor bij de soep. Of smakelijke wentelteefjes zowel zoet als hartig.

    Niet zo eenvoudig, maar wel fun! Om voedselverspilling tegen te gaan dienen we te werken aan de bewustwording van voedselconsumptie. Graag gaan wij met onze gasten de uitdaging aan om steeds minder voedsel te verspillen, ook thuis!


    e-boek trends in Catering

    Download GRATIS

    De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
    Download hier

    Volg ons

    Wilt u op de hoogte blijven?

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Nieuwsbrief

    "*" indicates required fields

    NAAM*
    This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Lees ook

    7 maart 2024
    Sluit het cateringconcept aan op jouw bedrijfscultuur?

    Sluit het cateringconcept aan op jouw bedrijfscultuur? Medewerkers gaan weer volop naar kantoor maar vanuit .

    6 februari 2024
    De trends voor bedrijfscatering

    Vitaliteit, technologie, duurzaamheid & gezondheid en gastbeleving, dé trends in onze mooie bedrijfstak voor het .

    21 november 2023
    Welke voordelen biedt een bedrijfsrestaurant voor mijn bedrijf?

    Welke voordelen biedt een bedrijfsrestaurant voor mijn bedrijf? Het bedrijfsrestaurant is dé plek waar we .

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram