Welke voordelen biedt een bedrijfsrestaurant voor mijn bedrijf?

  Welke voordelen biedt een bedrijfsrestaurant voor mijn bedrijf?

  Het bedrijfsrestaurant is dé plek waar we naartoe gaan om een croissantje te halen aan het begin van de werkdag, om even de benen te strekken, een cappuccino te drinken of te genieten van een gezonde lunch met gezellige collega’s.

  Het bedrijfsrestaurant is niet alleen een ruimte voor ontspanning, maar ook een inspirerende plek voor informele overleggen met collega's. Naast de individuele werkplekken is het restaurant een van de meest bezochte ruimtes in het hele gebouw.

  Een bedrijfsrestaurant biedt verschillende voordelen, zowel voor u als werkgever maar ook voor uw medewerkers. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

  Team building

  Een sfeervol bedrijfsrestaurant creëert een informele en ontspannen omgeving waar medewerkers elkaar beter leren kennen. Het bevordert en verbetert de teambuilding en de algemene sfeer op de werkplek.

  De gesprekken met collega’s aan de lunchtafel in het restaurant zijn persoonlijker en laagdrempeliger dan de gesprekken op de werkvloer, en dat doet de relaties binnen het team alleen maar goed. Een bedrijfsrestaurant biedt uw medewerkers de mogelijkheid om elkaar in een informele sfeer te ontmoeten. En dit zorgt vervolgens weer voor nieuwe energie, meer dynamiek en een hogere productiviteit op de werkvloer.

  Gezonde voeding

  De werkomgeving is óók een sociale omgeving. En wat of hoeveel er in onze directe sociale omgeving gegeten wordt heeft een groot effect op ons eigen eetgedrag. Mensen passen hun eetgedrag aan aan de eetcultuur van de groep.

  Het is het belangrijk u bewust te zijn van de invloed die de werkomgeving heeft op de voedselkeuzes van uw medewerkers. U denkt misschien dat uw medewerkers helemaal vrij zijn in het maken van die keuzes, maar onbewust wordt iedereen daarin sterk beïnvloed door de omgeving.

  Welk salade of belegd broodje zie je als eerste? Wat is het gemakkelijkste te pakken? Welke reclame of promotie wordt er gemaakt? Als werkgever heeft u hier direct invloed op, in het bedrijfsrestaurant maar bijvoorbeeld ook in de koffiecorners.

  Een gezond bedrijfsrestaurant draagt bij aan het bevorderen van een gezonde levensstijl van uw medewerkers, en dat verbetert op de lange termijn de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers.

  Betere werkomgeving voor meer werkgeluk

  ‘’Samen’’ is het geheime ingrediënt in iedere gezonde maaltijd. Samen lekker eten aan tafel in het restaurant voedt de mooiste gesprekken en momenten in het leven. Eten fungeert eigenlijk als een soort lijm. Het verbindt ons met elkaar op zoveel verschillende niveaus en zorgt binnen uw bedrijf voor saamhorigheid en meer werkgeluk.

  Een gastvrij en inspirerend bedrijfsrestaurant draagt bij aan het creëren van een positieve werkomgeving voor uw medewerkers. Het fungeert als een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde en helpt bij het aantrekken en behouden van talent.

  Een moment van rust

  Even snel een boterham opeten aan het bureau zorgt niet voor ontspanning. Genieten van een vers belegd broodje en een smoothie in het gezellige bedrijfsrestaurant daarentegen wel. Tijdens de lunch pakken uw medewerkers écht hun rust, laten ze de focus op het werk even los, en verlaagt het stressniveau.

  Efficiënt en kostenbesparend

  Met een flexibel bedrijfsrestaurant hoeven uw medewerkers niet buiten de deur te eten, dat spaart tijd en geld. Vooral nuttig als uw medewerkers bijvoorbeeld strakke deadlines hebben.

  Milieubewustzijn

  Een bedrijfsrestaurant creëert ook bewustzijn bij uw medewerkers ten aanzien van duurzaamheid; door duurzame concepten zoals het verminderen van wegwerpverpakkingen, het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten en recyclingprogramma's.

  Als we ons bijvoorbeeld meer bewust zijn van wát we eten dan gooien we ook minder eten weg en gaan we verspilling en overproductie tegen.

  Met een gastvrij en inspirerend bedrijfsrestaurant wordt de werkdag beter

  Het bedrijfsrestaurant is de plek waar collega’s samenkomen om te genieten van de lekkerste en gezondste gerechten. Die bereiden onze medewerkers met verse producten.

  Om een passend cateringconcept te ontwikkelen, horen we graag eerst uw verhaal.

  Wij stellen ons daarom de vraag; wat is het ideale cateringconcept voor uw organisatie? Wat wilt u uitdragen en uitstralen naar uw medewerkers of hoe kan het bedrijfsrestaurant uw groeiambitie als organisatie versterken? Hoe zorgt u ervoor dat uw catering één van de belangrijkste sfeermakers en smaakmakers wordt binnen uw werkomgeving?

  Dat is maatwerk en mensenwerk. Deze vragen tonen aan dat een goede inventarisatie de basis is voor succes en samen kunnen we dit scherp krijgen.

   

   


  e-boek trends in Catering

  Download GRATIS

  De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
  Download hier

  Volg ons

  Wilt u op de hoogte blijven?

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

  Nieuwsbrief

  "*" indicates required fields

  NAAM*
  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Lees ook

  7 maart 2024
  Sluit het cateringconcept aan op jouw bedrijfscultuur?

  Sluit het cateringconcept aan op jouw bedrijfscultuur? Medewerkers gaan weer volop naar kantoor maar vanuit .

  6 februari 2024
  De trends voor bedrijfscatering

  Vitaliteit, technologie, duurzaamheid & gezondheid en gastbeleving, dé trends in onze mooie bedrijfstak voor het .

  21 november 2023
  Welke voordelen biedt een bedrijfsrestaurant voor mijn bedrijf?

  Welke voordelen biedt een bedrijfsrestaurant voor mijn bedrijf? Het bedrijfsrestaurant is dé plek waar we .

  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram