altijd vers 

& lokaal

meer

Dag van de Duurzaamheid

10-10-2018

Vandaag is het de dag van de duurzaamheid. Van Lier Catering zet zich op diverse van haar locaties al jarenlang in voor de duurzame inzetbaarheid voor medemensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze collega's zijn als volwaardig lid van de Van Lier familie opgenomen en krijgen op deze manier een eigen waardige plek in de samenleving.

 

Daarnaast is Van Lier Catering sinds het voorjaar van 2018 lid van Noaberschap United. Wat is Noaberschap United? Sinds maart 2018, de maand waarin de stichting Noaberschap United is opgericht, gaat FC Emmen zich nadrukkelijker op dit gebied laten gelden. En slaat met deze stichting een nieuwe richting in op het terrein van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze stichting is gelieerd aan de club, maar heeft een eigen stichtingsbestuur.

Met de verzamelde gelden organiseert Noaberschap United maatschappelijke projecten. Van het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan tot een eenzame ouder het gevoel geven dat hij of zij er nog steeds toe doet. Om het plaatje helemaal compleet te maken spelen spelers, trainers en medewerkers van FC Emmen een cruciale rol in de uitvoering.

Noaberschap United heeft zich als doel gesteld maatschappelijke projecten te initiëren, aandacht te geven en te stimuleren door middel van het gebruik maken van de mogelijkheden en impact van FC Emmen. De maatschappelijke projecten Noaberschap United vallen onder een aantal thema's die de kerndoelen aansluiten. De kerndoelen zijn; Jeugd & Gezondheid, Meedoen!, Op weg naar werk en Ondernemerschap & Innovatie. Deze kerndoelen sluiten perfect aan bij de zichtbare trends in het verzorgingsgebied van FC Emmen.

Een initiatief opgestart vanuit voetbalclub Emmen, met als doelstelling iets maatschappelijk duurzaams terug te doen voor de maatschappij.

 


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen