altijd vers 

& lokaal

meer

Biologische seizoensgroenten van De Grote Tor

26-9-2019

Gezond eten en het milieu sparen, dat staat hoog in het vaandel van Van Lier. Aangezien de teelt van kasgroenten veel energie kost, geeft Van Lier daarom de voorkeur aan groenten van het land. Geteeld in de regio, met respect voor het milieu. Biologisch landbouwbedrijf De Grote Tor verbouwt onze seizoensgroenten. Het bedrijf is gelegen in een natuurgebied, in het hart van Noord-Nederland, daar waar de provinciegrenzen van Friesland, Groningen en Drenthe elkaar ontmoeten.

 

De oogst is aan de gang!

De eerste groenten komen nu van de akkers, zoals courgette en koolraap. Verder komen eerdaags de bieten vers van het land, in verschillende kleuren. Ook wortelen, uien, winterpeen en verschillende koolsoorten zijn binnenkort klaar voor de oogst. Keurig afgeleverd door onze groothandel ActiFood uit Oosterwolde en vervolgens gebruikt in de keukens op onze locaties voor de lekkerste gerechten.

 

Met Van Lier naar De Grote Tor

De akker van De Grote Tor ligt aan het water, waar de oevers zijn ingezaaid met weidebloemen voor het aantrekken van vlinders, bijen en andere insecten, wat ook interessant is voor vissen en kikkers.

Op De Grote Tor is een ruimte aanwezig om te koken. Wilt u eens een bezoek brengen aan dit bedrijf? Dan nodigt Van Lier je van harte uit hier te komen kijken, ga daarvoor naar de contactpagina of klik hier.

 


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen