altijd vers 

& lokaal

meer

Alcohol op vakantie

18-7-2018

Lekker fris zo'n cocktail!

Voor veel mensen hoort een alcoholisch drankje erbij op vakantie. Je wilt tenslotte genieten en dat is je goed recht. In de zon is alcohol echter heerlijk, maar tricky. Want juist door de ontspannen sfeer drink je gemakkelijk 'iets meer' of 'veel meer'. Bovendien kan het alcoholpercentage in de drankjes hoger zijn dan je denkt. En als je alertheid afneemt kun je gemakkelijker verbranden.

 

Alcohol is geen dorstlesser

Als het warm is, heb je meer dorst en daardoor drink je dus meer. Zo krijg je meer alcohol in je lijf dan onder koelere omstandigheden. De alcohol verwijdt je bloedvaten. De invloed van de zon draagt daaraan bij, wat het vaatverwijdend effect vergroot. Je bloeddruk daalt en je voelt je moe en slap. Je kunt zelfs bewusteloos raken... weg vakantieplezier!

 

Oeps, nog meer waarschuwingen

Ook berooft alcohol je lichaam van water en mineralen, wat opnieuw het effect van grote hitte vergroot. Je hebt immers vocht nodig om te zweten. Het is niet verstandig dit aan te vullen met alcoholische dranken, want dan ben je echt op de verkeerde weg. Een glas water is hier op zijn plaats. Kortom, alcohol in de zon kan, maar met mate.


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen