4 ontwikkelingen, 5 trends en een hele hoop kansen in de bedrijfscatering Van broodje .
Hoe simpel het ook lijkt, misschien is het ontbijt wel de ingewikkeldste maaltijd van de dag. Er zijn zoveel producten te koop, dat ieder mens er andere ontbijtgewoonten op kan nahouden. Van fruitkick tot mueslireep. Van roggebrood met kaas tot yoghurt met noten en honing.
We eten ons ontbijt staande aan het aanrecht, in de auto achter het stuur. In de trein bij het beluisteren van een podcast. Aan een gedekte tafel met onze huisgenoten. Of we slaan het simpelweg over. Geen tijd, geen trek.
Vraag mensen naar een gezond ontbijt en de meningen lopen uiteen. Twee varianten:
- Je moet het kacheltje flink opstoken als je aan de dag begint. Dus ontbijt je warm.
- Je lichaam is aan het reinigen als je opstaat (je hebt immers geen frisse mond, toch?). Je moet je lijf daarom belasten met een licht ontbijt.
Wie heeft er gelijk?
Ook daar is het aantal ontbijtproducten in de afgelopen jaren rap toegenomen. Traditioneel is er nogal een verschil in ontbijtcultuur tussen beide landen. Cultuur en klimaat spelen daar vast en zeker een rol bij. De Fransen houden het op een croissantje met jam en koffie. De Engelsen schuiven de koekenpan op het vuur en beginnen de dag met worstjes, roerei en spek. Wie is er nou gek?
De Fransen kunnen rekenen op een gemiddelde levensverwachting van 82 jaar en de Engelsen van 81. Wij Nederlanders zitten daar tussenin: gemiddeld worden we 81,5 jaar.
Iedereen weet dat gevarieerd eten de voorkeur heeft. Bovendien is het afhankelijk van de activiteiten die je gaat uitvoeren. Wie voor een zware lichamelijke taak staat, kan maar beter iets stevigs in de maag hebben. Maar om nou direct na een fors ontbijt in actie te komen? Dan zou je maag wel eens in opstand kunnen komen. Kortom, luister naar je lichaam. Ontdek waar jij je goed bij voelt. De vorm van je ontbijt kan variëren. Hóé je de eerste maaltijd van de dag het beste gebruikt, daarover bestaat meer eensgezindheid.
Het Voedingscentrum weet raad. De beste ontbijttips zijn misschien wel deze:
1. Neem rustig de tijd voor je ontbijtje en proef bewust wat je eet. Weg met smartphone en ochtendkrant!
2. Sta wat eerder op (en ga wat eerder naar bed) om jezelf 's morgens de tijd te gunnen.
3. Krijg je echt niets naar binnen in de ochtend? Verleg je ontbijtmoment dan een uur, bijvoorbeeld naar het tijdstip van aankomst op je werk. Plan daar een rustig moment in.
4. Heb je kinderen? Ontbijt gezamenlijk aan tafel, in alle rust en heb aandacht voor elkaar en je eten. Haal koude producten tijdig uit de koelkast. De tafel dekken? Dat kan de avond ervoor al. Zo blijf je op het rechte pad met je ontbijt.
Laat het ontbijt je smaken!
"*" indicates required fields
4 ontwikkelingen, 5 trends en een hele hoop kansen in de bedrijfscatering Van broodje .
23 SEP, 2024 • Veerkracht 'Toen ik me net in de schulden had gestoken kwam .
Minder voedselverspilling op kantoor: Van Lier's duurzame aanpak! Voedselverspilling is een groeiend probleem, zowel thuis .