WEL BINN TE HOLDN! DRIEMAAL LEKKER GRONINGS

  Omdat wij momenteel deelnemen aan drie aanbestedingen in Groningen, is dat een mooie aanleiding om de eetcultuur in deze provincie onder de loep te nemen. Wil je dat gasten zich thuisvoelen in het bedrijfsrestaurant, dan is aandacht voor streekgerechten een goed idee. Sommige gerechten zijn gebonden aan de tijd van het jaar, andere zijn het hele jaar welkom. De Groningers noemen boerenkool stamppot mous. In plaats van rookworst en een kuiltje jus, koken de Groningers gort mee in dit gerecht. Geserveerd met verse worst en gebakken speklapjes.

  Ei met ragout, dat is de basis voor de eierbal (Gronings aaierbal). Een eierbal bestaat uit een heel of halfhard gekookt ei, gepeld en omhuld met een stevige ragout, afgewerkt met paneermeel en gefrituurd. Wel binn te holdn. (Lekker!)

  Als derde en laatste kunnen wij natuurlijk de Grunneger Kouke (snijkoek) niet onbesproken laten. Deze koek lijkt op ontbijtkoek, met als hoofdbestanddelen rogge en stroop. De Groningers eten deze koek voornamelijk bij de koffie. Het oudst bekende recept dateert uit 1766! De koek is verkrijgbaar in varianten, zoals gember, sukade, krenten of anijs.

   

  Van Lier Catering is andere koek

  Wil je weten wat streekgerechten in jouw bedrijfsrestaurant kunnen toevoegen aan de beleving van de bedrijfscatering? Bel met Rijnie Trip (directeur/eigenaar), alg. tel.nr.: 0592-462435. Zij komt graag met je praten en neemt een Oalwief mee voor bij de koffie: Groninger koek met anijs.


  e-boek trends in Catering

  Download GRATIS

  De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
  Download hier

  Volg ons

  Wilt u op de hoogte blijven?

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

  Nieuwsbrief

  "*" indicates required fields

  NAAM*
  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Lees ook

  6 februari 2024
  De trends voor bedrijfscatering

  Vitaliteit, technologie, duurzaamheid & gezondheid en gastbeleving, dé trends in onze mooie bedrijfstak voor het .

  21 november 2023
  Welke voordelen biedt een bedrijfsrestaurant voor mijn bedrijf?

  Welke voordelen biedt een bedrijfsrestaurant voor mijn bedrijf? Het bedrijfsrestaurant is dé plek waar we .

  27 juli 2023
  Nominatie Drentse Onderneming van het Jaar 2023

  Wij zijn genomineerd voor Drentse Onderneming van het Jaar 2023!   Begin mei 2023 werden .

  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram