VERSOEPELING BIEDT PERSPECTIEF: EUROPEES AANBESTEDEN HOEFT MINDER VAAK

    Het Europees aanbesteden van catering dat gepaard gaat met uitgebreide voorschriften en regels, is na het ingaan van de nieuwe aanbestedingswet op 1 juli jongstleden, minder vaak verplicht dan voorheen. Dit komt doordat de drempel is verhoogd van twee naar 7,5 ton.

    Europees aanbesteden wordt vooral door middelgrote en kleine cateraars gezien als een crime omdat het veel papierwerk met zich meebrengt. Het is verplicht voor overheidsinstellingen en overheidsgerelateerde instellingen boven een bepaald aanbestedingsbedrag.

    Hogere drempel

    Doordat de drempel van het aanbestedingsbedrag is verhoogd van twee ton naar 7,5 ton hoeft er nu minder vaak Europees aanbesteed te worden. Mariëlle Hintzen van HTC Advies: ‘Dit biedt vooral perspectief voor kleinere en middelgrote cateraars die niet de mankracht en de middelen hebben om tijdrovende procedures te volgen.’

    Matches

    Dit houdt in dat je vaker 'gewoon' kunt aanbesteden. Hintzen laat weten dat dat een aantal voordelen met zich meebrengt. Een daarvan is dat de opdrachtgever van tevoren al met een aantal cateraars om de tafel kan gaan zitten, als hij dat wil. ‘De drie beste matches vraag je dan om offerte uit te brengen, zodat je zeker weet dat je een cateraar krijgt die kan aansluiten bij de wensen van je gebruikers.’

    Objectief vergelijken

    Europees aanbesteden is er op gericht om aanbieders objectief met elkaar te kunnen vergelijken. Organisaties die Europees aanbesteden, moeten transparant zijn op het gebied van gunnings- en selectiecriteria. Cateraars moeten veel vragen invullen. De ruimte voor een eigen, creatieve inbreng is vaak beperkt.


    opgengeklapt e-boek de trends

    Download GRATIS

    De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
    Download hier

    Volg ons

    Wilt u op de hoogte blijven?

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Nieuwsbrief

    "*" indicates required fields

    This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    NAAM*

    Lees ook

    1 september 2025
    De impact van een corporate food policy op gezondheid en duurzaamheid

    De impact van een corporate food policy op gezondheid en duurzaamheid Steeds meer organisaties realiseren .

    1 september 2025
    Ontspanning en eten: meer dan alleen voeding!

    Ontspanning en eten: meer dan alleen voeding! Het creëren van een ruimte voor rust en .

    7 juli 2025
    Duurzame bedrijfscatering: hoe Van Lier het verschil maakt!

    Duurzame bedrijfscatering: hoe Van Lier het verschil maakt Duurzaamheid is niet langer een optie, maar .

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram