VAKANTIETIPS

  Kan ik dit water veilig drinken?

  Heb je twijfels over het drinkwater op je buitenlandse vakantie? De lokale bevolking kan je het juiste antwoord geven. Ook kun je het water koken, filteren of desinfecteren voor je het gebruikt. Koop je water in een fles? Zorg dan dat jij de eerste bent die de fles openmaakt. Drink frisdrank alleen uit flesjes en gebruik geen ijsklontjes.

   

  En nu het eten

  Laat de waterkwaliteit te wensen over? Bedenk dan dat groente en fruit vaak is gespoeld in ongekookt water. Het eten daarvan is daardoor ook af te raden. Gebruik je leidingwater voor het maaltijd bereiden? Breng het vooraf aan de kook, voordat je er eten in klaarmaakt.

  Wat betreft je persoonlijke verzorging: gebruik ook bij lenzen schoonmaken en tandenpoetsen gekookt water of flessenwater.

   

  Ben je weer thuis?

  Denk erom dat thuis het drinkwater stil in de leiding heeft gestaan, soms bij hoge temperaturen. Laat de kraan even open staan voordat je het water gebruikt. Voor de veiligheid.

  Op de website www.waterinhetbuitenland.nl vind je een overzicht van de drinkwaterkwaliteit in alle landen van de wereld.


  e-boek trends in Catering

  Download GRATIS

  De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
  Download hier

  Volg ons

  Wilt u op de hoogte blijven?

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

  Nieuwsbrief

  "*" indicates required fields

  NAAM*
  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Lees ook

  17 maart 2023
  Goede werksfeer? Ga voor verbinding!

  Bijna iedereen heeft het weleens meegemaakt. Een vervelende sfeer op het werk. Ruzie met collega’s, .

  6 maart 2023
  Oplossingen voor uw bedrijfsrestaurant!

  Binnen veel organisaties verandert de werkomgeving en ook het bedrijfsrestaurant. We werken flexibeler, ontwikkelen nieuwe .

  20 juni 2022
  Zeewier is hot!

  Zeewier is hot! Waarschijnlijk eet je zeewier vaker dan je denkt, het wordt namelijk o.a. .

  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram