Oplossingen voor uw bedrijfsrestaurant!

  Binnen veel organisaties verandert de werkomgeving en ook het bedrijfsrestaurant. We werken flexibeler, ontwikkelen nieuwe werkconcepten, het aantal generaties binnen een werkomgeving neemt toe en relevante thema’s zijn voor iedere organisatie anders.

  Denk bij deze laatste aan topics als vitaliteit, gezondheid, duurzaamheid, flexibiliteit, productiviteit, of circulariteit op de werkvloer. De functie van een werkomgeving verandert niet alleen van een werkplek naar een ontmoetings- of samenwerkplek. Door het vele thuiswerken in de afgelopen jaren zijn ook de eet-, drink- & snackbehoeftes van medewerkers veranderd. En dat vraagt dus wat anders van uw cateringconcept voor bedrijfsrestaurants.

  NIEUWE THEMA'S DOEN HUN INTREDE IN HET BEDRIJFSRESTAURANT

  Thema’s als een gezonde keuken, een slimme keuken, de lokale keuken, vers, grab and (to) go, vegan of social impact zijn absoluut in opmars. Wij ervaren dit niet alleen binnen bedrijfsrestaurants, maar ook binnen het onderwijs, de zorg, de culturele sector of bij overheidsinstellingen.

  Hoe anticipeer je op de langere termijn? En zeker niet onbelangrijk, hoe houdt u de kosten en investeringen van voor uw bedrijfscatering binnen de perken?

  Vraag je de gemiddelde medewerker wat hij/zij van de catering en het restaurant vindt, dan krijg je het antwoord ‘wel prima’. Er zijn altijd wel verbeteringen wenselijk, maar die zijn vaak gebaseerd op de huidige dienstverlening.

  WELK ASSORTIMENT MOET JE VOEREN IN HET BEDRIJFSRESTAURANT

  Wat bied je je medewerkers aan? Hoe ver ga je als organisatie met je cateringconcept en -faciliteiten? Hoe kom je erachter welke dingen echt verscholen zitten in de eetbehoeftes van je medewerkers? Wij stellen ons daarom liever de vraag; wat is het ideale cateringconcept voor jullie organisatie? Wat wil je uitdragen en uitstralen naar je medewerkers of hoe kan catering jouw groeiambitie als organisatie versterken? Hoe zorg je ervoor dat jouw catering één van de belangrijkste sfeermakers en smaakmakers wordt binnen jullie werkomgeving? Dat is maatwerk en mensenwerk. Deze vragen tonen aan dat een goede inventarisatie de basis is voor succes.

  Samen met je cateraar of een pandbewonerspanel kun je dit scherp krijgen.

  NIEUWE CONCEPTEN VOOR BEDRIJFSRESTAURANT EN CATERING OPLOSSINGEN

  Om in te spelen op de veranderend vraag hebben wij nieuwe concepten ontwikkeld. Ter inspiratie hebben wij ze hier uitgewerkt

  Inspelen op een gezonde levensstijl

  Met ons concept Vitalier kiezen we proactief voor een gezonde levensstijl want we weten: voorkomen is beter dan genezen. Door middel van het aanbieden van een gezond aanbod van eten en drinken leveren wij een bijdrage aan de vitaliteit, gezondheid, tevredenheid en productiviteit van uw medewerkers. Dit doen wij met onze formule Vitalier. En dat gaat verder dan alleen het aanbod in uw restaurant, maar ook over het informeren over en stimuleren van die gezonde keuze.

  Het assortiment dat wij aanbieden in de bedrijfsrestaurants is opgebouwd uit een goede mix van  gezonde, seizoensgebonden, vegetarische, veganistische en streekgebonden  gerechten. Afwisseling  heeft een positief effect op de beleving  van uw medewerkers, daarom hanteren wij een zeer gevarieerde menucyclus.

  En gezond eten gaat verder dan lunchen in het restaurant; ook bij een vergadering, vergaderlunch of receptie wordt een gezond en gevarieerd aanbod voor u samengesteld.

   

  gezonde bedrijfslunch

   

  Inspelen op de trend om lokale ondernemers te betrekken

  Vitalier is ook samenwerken met lokale boeren en retailers. Juist zij hebben een mooi assortiment van lekkere, eerlijke, streekgebonden, duurzame en pure lekkernijen. Wij houden niet alleen van vers, wij vinden het ook belangrijk dat onze ingrediënten eerlijk zijn. Vis die duurzaam is gevangen, smaakt simpelweg beter omdat je weet dat de oceaan niet wordt leeggevist, kleine exemplaren blijven zwemmen en de vissers hebben eerlijke middelen van bestaan.

  Ook in onze bedrijfstak gaat het stimuleren van vitaliteit inmiddels over de grenzen van het domein eten en drinken. En ook daarin nemen wij het voortouw. Omdat juist de combinatie met andere factoren – bewegen, ontspannen, leren en verbinden – zorgt voor vitaliteitswinst, zijn kleine en grote vitaliteitsprogramma’s onderdeel van onze dienstverlening.

  Men verwacht gastbeleving.

  Binnen hedendaagse catering zijn binden, boeien en verleiden sleutelwoorden. In ons Vitalier concept doen we dit door actief zoveel mogelijk gegevens te verzamelen door middel van een gasttevredenheidsonderzoek één keer per jaar.

  Elk contactmoment met met de catering, op welke wijze dan ook, dient te leiden tot een wow-beleving bij jouw medewerkers. Je wilt ambassadeurs. Door een community te bouwen en ons binnen Vitalier te richten op de verschillende doelgroepen bouwen we aan een directe relatie met de medewerkers.

  Zo verstrekken wij elk kwartaal gedetailleerde managementinformatie, waarmee inzicht wordt verkregen in onze dienstverlening. Wij werken graag met KPI’s. Dit draagt bij aan de kwaliteit van onze dienstverlening en daarmee aan een gezonde relatie met onze opdrachtgevers.

  De toegevoegde waarde van Vitalier:

  • Pure gastvrijheid tegen een gezonde prijs
  • Geen verrassingen achteraf
  • Een goede prijs-/kwaliteitsverhouding
  • Gedreven en gepassioneerde medewerkers

  Wij laten u graag de mogelijkheden van Vitalier zien met betrekking tot uw eigen situatie.

  DE SMART FRIDGDE

  De Smart Fridge is inmiddels een bekend woord in de wereld van bedrijfsrestaurants. Het is een foodautomaat met een uitgebreide technologie. Vooraf dient de medewerker zijn pasje te scannen wanneer de deur van het slot gaat. Vervolgens pak je de producten die je wenst. De automaat detecteert automatisch welke artikelen de medewerker pakt. Wanneer de deur weer dicht gaat wordt het bedrag automatisch afgeschreven. Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat de transactie van begin tot eind probleemloos verloopt. Door middel van kleine weegschalen onder de producten weet de smart fridge welke producten de medewerker heeft gekozen. Het relatief nieuwe smart fridge concept is zich razendsnel aan ontwikkelen.

   

  Butik by Van Lier Catering

   

  BUTIK BY VAN LIER

  U kon al eerder lezen dat het kantoor een andere functie krijgt. De meerwaarde van het kantoor verschuift van het aanbieden van een werkplek naar een plek waar mensen samenwerken, verbinden, kennis delen en netwerken. Er zal dus veel meer aandacht uitgaan naar de wensen van de gebruikers.

  Bureaus maken plaats voor statafels, kantoorruimten worden aangepast tot comfortabele samenwerkplekken met een meer huiselijke sfeer. En verder meer informele lounges, die warmte en gezelligheid uitstralen.

  En we gaan naar een eten & drinken aanbod met meerdere eetmomenten, de hele dag door.

  Wij ontwikkelden hier een concept voor: Butik By Van Lier. Van onbemand tot full service en alles daartussenin. Bij full service is er tijdens de piekmomenten een medewerker aanwezig in uw bedrijfsrestaurant die zorgt voor een totale lunchervaring.

  Een boetiek, afgeleid van het Franse woord Boutique, is een klein winkeltje. Gespecialiseerd in producten met een hoge kwaliteit én waar details en persoonlijke aandacht heel belangrijk zijn.

  Het assortiment eten en drinken van Butik wordt met zorg door ons samengesteld, denk aan bijvoorbeeld yoghurt met granola, zuiveldranken, sappen, belegde broodjes, kleine en grote salades, tosti’s, panini ’s, frisdranken, tussendoortjes, koelverse maaltijden, koffie en thee. Ons assortiment heeft voor ieder wat wils – of u nou vegetarisch, veganistisch of flexitarisch eet!

  Alles draait om efficiency, sympathie, stijl, oog voor het milieu, goede en kwalitatieve producten en stijlvolle eenvoud.

  OOK GASTBELEVING ALS U GEEN BEDRIJFSRESTAURANT HEEFT

  Hungry Heroes zijn wij gestart met het idee om de dagelijkse lunch op het werk naar een nieuw niveau te brengen, helemaal in een tijd waarin thuiswerken de nieuwe norm lijkt en het contact met je collega’s afneemt. Er wordt minder samen geluncht, dus laten we de keren dat het gebeurt zo goed en gezellig mogelijk maken! Een heerlijke lunch zonder rompslomp is wat wij voor alle helden op de werkvloer neerzetten, zodat u de focus op de dagelijkse werkzaamheden kunt houden. Ook voor volledig verzorgde zakenlunches en andere cateringopties, denk aan party’s, vrijmibo’s, lunchboxen, verrassingsboxen, etc.

  De kracht van Hungry Heroes zit ‘m in het volgende:

  • Bestellen online en betalen via ideal
  • Levering op het door u gekozen tijdstip
  • Alles wordt elke ochtend vers bereid in onze eigen keuken
  • Breed assortiment met hoogwaardige producten
  • Op factuur leveren is mogelijk

  Hungry Heroes staat voor hoogwaardige producten, nieuwe variaties op welbekende klassiekers en natuurlijk een verrassend assortiment die elke held in het bedrijf zal doen watertanden! Denk hierbij aan rijkelijk belegde broodjes, verse maaltijdsalades, pokébowls en smoothies bomvol heerlijk fruit. Zo kunt u met een gerust hart uw lunch laten bezorgen!

  Liever op vaste dagen een lunch die naar behoefte kan worden samengesteld? Met ons concept “Aan tafel bij” kunt u genieten van een ontzorgde lunch waarbij u zelf bepaalt wat u ontvangt binnen uw pakket. Voor één of meerdere dagen per week zorgen wij ervoor dat u een heerlijke lunch op tafel kunt zetten, zonder dat u hiervoor zelf naar de buurtsuper hoeft. Eén keer per week een extra warme snack erbij? Ook dat is mogelijk.

  Via de webshop kunnen uw medewerkers eenvoudig bestellen en met iDeal afrekenen. Wanneer u besluit om vaker een heerlijke lunch bij ons te bestellen, kunnen we voor u een account aanmaken zodat facturering ook na bestelling mogelijk is.

   

  Van lier Foodconcept

   

  DE QUICK-SCAN OF CATERINGSCAN VOOR UW BEDRIJFSRESTAURANT

  Verzorgt u zelf de catering en wilt u dit blijven doen? U heeft af en toe behoefte aan professionele ondersteuning?

  U zoekt een partner om te sparren over bijvoorbeeld de mogelijkheden van gezonde bedrijfscatering voor uw medewerkers? Dan is dit iets voor u.

  Met een cateringscan van Van Lier Catering Dit geeft u uitgebreid inzicht in de belangrijkste kansen, knelpunten en verbetermogelijkheden van uw cateringsituatie. Afhankelijk van de resultaten en de analyse van de quick-scan kan een uitgebreidere analyse ons advies zijn maar ook het direct doorvoeren van aangetroffen quick-wins kan een eerste vervolgstap zijn. Dit natuurlijk altijd in overleg met u.

  De cateringscan kan bestaan uit cateringadvies of cateringbegeleiding en heeft o.a. betrekking op de volgende zaken:

  • Het implementeren van de wettelijk noodzakelijke registratielijsten, zoals temperatuurlijsten, schoonmaakplanning, leverancierscontroles, enz. Leidend hierbij is de Hygiënecode voor contractcatering,
  • Het in overleg vaststellen van een vernieuwd assortiment en het invoeren hiervan,
  • Het inventariseren van de uit te voeren cateringwerkzaamheden en het eventueel opstellen en invoeren van een efficiëntere manier van werken,
  • Het ondersteunen van cateringmedewerkers in het uitvoeren van acties en thema’s,
  • Begeleiding in de overgang van een uitbesteedde cateringdienst naar een cateringdienst in eigen beheer,
  • Het inventariseren van uw inkoop, op product- en prijsniveau, in relatie tot de verkoopprijzen in uw restaurant,
  • Opstellen en invoeren van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) plan, waarmee u voldoet aan uw RI&E-plicht vanuit de Arbowet,
  • Periodieke kwaliteitscontroles uitvoeren en het eventueel voeren van werkoverleggen met cateringmedewerkers,
  • Nemen van bacteriële onderzoeken, middels periodieke product- en oppervlaktemonsters,
  • Advisering bij nieuw- of verbouw m.b.t. de inrichting van het restaurant, de keuken en bijbehorende ruimten.

  Naar aanleiding van de verschillende inventarisaties, wordt een adviesrapport op maat voor u samengesteld.

  Welke oplossing past bij u?

  Nu u weet welke verschillende mogelijkheden er zijn is het belangrijk om te inventariseren welke optie het beste past bij uw organisatie en bedrijfsrestaurant.

  Heel belangrijk is dat u weet welke behoeftes er leven bij uw medewerkers. Onderdelen die wij centraal zetten bij een succesvol en gastvrij cateringconcept:

  • Visie (eetbehoeftes, gewenste focus of thema)
  • Variatie
  • Vernieuwend
  • Voorkomen van verspilling
  • Verrassend

  Wij kennen de ins & outs, zijn op de hoogte van de nieuwste technologische opties, beschikken over inspirerende referentiecases en delen onze ervaring graag met u.


  opgengeklapt e-boek de trends

  Download GRATIS

  De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
  Download hier

  Volg ons

  Wilt u op de hoogte blijven?

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

  Nieuwsbrief

  "*" indicates required fields

  NAAM*
  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Lees ook

  20 juni 2024
  Gastvrijheid maakt het verschil!

  Gastvrijheid maakt het verschil! Iedere bedrijfscateraar weet het: gastvrijheid is een onmisbaar onderdeel van een .

  6 mei 2024
  Vitaliteit & gezonde voeding, wat hebben ze gemeen?

  Vitaliteit & gezonde voeding, wat hebben ze gemeen? Vitaliteit verwijst naar de mate van energie .

  7 maart 2024
  Sluit het cateringconcept aan op jouw bedrijfscultuur?

  Sluit het cateringconcept aan op jouw bedrijfscultuur? Medewerkers gaan weer volop naar kantoor maar vanuit .

  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram