HET CIRCULAIRE BEDRIJFSRESTAURANT

  Tussen idealisme en opportunisme

   

  Steeds vaker ligt in aanbestedingen de nadruk op 'circulair', waarmee organisaties uitdrukking geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo heeft de circulaire economie de warme belangstelling van grote marktpartijen, zoals ABN AMRO met haar Circl-concept aan de Amsterdamse Zuidas. Dit is geen toevalligheid of een speeltje voor boventallige managers. Dit is serious business. Wat betekent de circulaire economie voor het bedrijfsrestaurant?

   

  Bij circulaire catering gaat het niet alleen om de menukaart, maar ook om de materialen waarmee het restaurant is ingericht. Denk aan gerecyclede plastics, het hergebruik van houten panelen en het betrekken van producten uit de directe omgeving, zowel food als non-food.

  Maar... je kunt overdrijven.

  Hoe circulair is het om een bestaand restaurant om te toveren tot een "hotspot met circulaire looks"? De bestaande tafels en stoelen worden vervangen door exemplaren van sloophout. Dat ziet er heel circulair uit, maar waarom zou je bestaande meubilair afdanken als het nog jaren goede diensten kan bewijzen? Circulair is dan opeens modieus en modieus is niet per definitie duurzaam.

  Kortom, houd je circulaire ambities zuiver. Dat komt de duurzaamheid ten goede. Heb je zin om eens te sparren over de kaders van het circulaire bedrijfsrestaurant? Bel even met Rijnie Trip voor een afspraak op 0592-462435.


  e-boek trends in Catering

  Download GRATIS

  De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
  Download hier

  Volg ons

  Wilt u op de hoogte blijven?

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

  Nieuwsbrief

  "*" indicates required fields

  NAAM*
  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Lees ook

  17 maart 2023
  Goede werksfeer? Ga voor verbinding!

  Bijna iedereen heeft het weleens meegemaakt. Een vervelende sfeer op het werk. Ruzie met collega’s, .

  6 maart 2023
  Oplossingen voor uw bedrijfsrestaurant!

  Binnen veel organisaties verandert de werkomgeving en ook het bedrijfsrestaurant. We werken flexibeler, ontwikkelen nieuwe .

  20 juni 2022
  Zeewier is hot!

  Zeewier is hot! Waarschijnlijk eet je zeewier vaker dan je denkt, het wordt namelijk o.a. .

  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram