4 ontwikkelingen, 5 trends en een hele hoop kansen in de bedrijfscatering Van broodje .
Op veel events doen wij mensen een plezier met onze Groninger mosterdsoep. Het is een heerlijke combinatie van romig en pittig, met de karakteristieke accenten van gebakken spekjes. Deze soep kunt u voortaan ook thuis maken. Hier is het recept! U bent in 20 minuten klaar.
Als cateraar met een voorliefde voor regionale producten, gebruiken wij mosterd uit Groningen. Sinds vorig jaar wordt het mosterdzaad ook weer echt op Groninger bodem geteeld. Op www.proeftuingroningermosterd.nl leest u daar meer over.
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 liter bouillon (groente of vlees)
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 4 el Groninger mosterd
- 125 ml room
- 1 prei (in ringetjes)
- 100 gram spekjes
Werkwijze
1. Smelt de boter in een ruime pan en doe daarna de bloem er in 1 keer bij. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan en laat de bloem even een paar minuutjes rustig garen terwijl je roert.
2. Giet dan beetje voor beetje de (hete) bouillon erbij en roer met een garde tot een gladde soep. Doe de mosterd erdoor en roer nogmaals goed door. Tot zover kun je de soep voorbereiden.
3. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan.
4. Roer vlak voor het serveren de room door de warme soep. Laat het nu niet meer koken. Schep de soep in kommen en doe er wat spekjes en prei op. Serveer meteen.
Notitie
Groninger mosterd is vrij scherp van smaak. Gebruik dus wat minder mosterd als er kinderen mee eten of gebruik een mildere mosterdsoort.
"*" indicates required fields
4 ontwikkelingen, 5 trends en een hele hoop kansen in de bedrijfscatering Van broodje .
23 SEP, 2024 • Veerkracht 'Toen ik me net in de schulden had gestoken kwam .
Minder voedselverspilling op kantoor: Van Lier's duurzame aanpak! Voedselverspilling is een groeiend probleem, zowel thuis .