Goede werksfeer? Ga voor verbinding!

  Bijna iedereen heeft het weleens meegemaakt. Een vervelende sfeer op het werk. Ruzie met collega’s, onderlinge spanningen of problemen met de leidinggevende. Wanneer je fulltime werkt, spendeer je veel tijd op de werkplek en met je collega’s. Een vervelende werksfeer zorgt voor veel stress en ongemak op het werk, maar dit kan ook effect hebben op de stemming thuis. Genoeg redenen dus om te zorgen voor een positieve sfeer.

  Een fijne werksfeer. Wie wil dat nou niet? Werksfeer en werkplezier gaan hand in hand: de belangrijkste bron van werkplezier op het werk zijn tenslotte jouw collega’s. En als er een positieve vibe heerst op de werkvloer, dan gaat het hele team daarin mee! Tevreden medewerkers zijn bovendien meer betrokken, zijn creatiever en productiever en willen net dat extra beetje gas geven.

  Een positieve werksfeer betekent ook minder ziekteverzuim en heeft een gunstig effect op je bedrijfsresultaten!

  MAAR WAT IS EEN GOEDE WERKSFEER?

  Er is vooral sprake van een goede werksfeer als je medewerkers op een fijne manier met elkaar omgaan.

  Wanneer collega’s elkaar beter leren kennen, op een goede en leuke manier met elkaar samenwerken én voor elkaar klaarstaan dan spreek je van een positief werkklimaat. Conflicten zullen minder snel escaleren en de samenwerking zal vaak verbeteren.

  En dat levert jou als werkgever veel op!

  Zorg voor een open en eerlijke communicatie

  Zorg ervoor dat je als werkgever de visie en missie helder communiceert en haalbare doelen formuleert waar iedereen zich in kan vinden. Op die manier werken alle medewerkers aan een gezamenlijk doel en voelt niemand zich buitengesloten.

  Daarbij is het ook belangrijk om tijdens moeilijke momenten, zoals een reorganisatie, open kaart te spelen. Dit zal de stress verminderen en dat komt de werksfeer zeker ten goede.

  Toon interesse in elkaar

  Het klinkt simpel, maar er wordt vaak vergeten interesse te tonen in elkaar. Je ziet elkaar vaak, waarom zou je elkaar niet iets beter leren kennen? Informeer eens hoe het met de ander gaat. Heeft hij of zij nog iets leuks gedaan of staat er iets leuks op de planning?

  Gesprekken over weekendjes weg en verbouwingen zijn niet alleen gezellig, maar zorgen er ook voor dat je sneller doorhebt dat er iets mis is met een collega.

  Interesse tonen in elkaar kan de relatie versterken en zorgen voor een betere werksfeer.

  Ga samen lunchen

  Samen eten is net alleen gezelliger maar ook nog eens gezonder. Eten fungeert als verbindende factor tussen medewerkers.

  Samen eten in het restaurant of tijdens een lunchwandeling voedt de mooiste gesprekken. Eten fungeert eigenlijk als een soort lijm. Het verbindt collega’s met elkaar op zoveel verschillende niveaus en komt de werksfeer zeker ten goede.

  Maar ook bij een zakelijke bijeenkomst. Voldoende en gezond eten heeft invloed op de gemoedstoestand van de medewerkers en draagt zo bij aan meer werkplezier en productiviteit.

  Daarom is het belangrijk om vooraf na te denken over de hoeveelheid eetmomenten voor je medewerkers tijdens bijvoorbeeld een teambuildingsessie. Wil je het contact tussen de medewerkers  stimuleren? Dan is voldoende eetmomenten inlassen een must. De medewerkers hebben de gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten en het hapje en het drankje zorgen ervoor dat je net even gemakkelijker een gesprek kunt aanknopen. Samen eten schept namelijk een band.

  Vier gezamenlijk jullie successen

  Doelen gerealiseerd? Een nieuwe cateringlocatie? Vier dit dan gezamenlijk. Dit zorgt er namelijk voor dat de medewerkers op de hoogte zijn van de vorderingen en beloond worden wanneer doelen behaald worden. De waardering zorgt zeker voor een positieve sfeer. Dit kan medewerkers tevens motiveren om samen hard aan de slag te gaan om een volgend doel te realiseren.

  Tijd voor een uitje

  Uit onderzoek blijkt dat lachen, plezier op de werkvloer en teamgevoel de belangrijkste pijlers zijn waar je je als werkgever op zou moeten richten.

  Een personeelsuitje brengt medewerkers in een heel andere omgeving, sfeer en setting. Het zorgt ervoor dat collega's andere kanten van elkaar leren kennen. Een informeel en gezellig samenzijn met collega’s doorbreekt het dagelijkse patroon. Door een leuk teamuitje versterk je het wij-gevoel en dit draagt bij aan het binden en boeien van de medewerkers.

  Investeren in een teamuitje is dus niet alleen maar een kostenpost, jouw organisatie wint er ook veel mee.

  goede werksfeer

  ONZE VISIE OP EEN GEZONDE WERKSFEER

  Een gezonde werksfeer en goed werkgeverschap staat voor ons voor vertrouwen, trots en plezier. Het betekent voor ons ook dat wij volledig transparant zijn in de koers die we varen en dat we iedereen erin betrekken en vertellen wat de voor- en nadelen van een bepaalde keuze zijn.

  Wij gaan respectvol met iedereen binnen de organisatie om, ongeacht leeftijd, geslacht, geaardheid, geloof of huidskleur.

  Een fijne, veilige en inspirerende werkomgeving staat bij ons hoog in het vaandel. Bij ons krijgen medewerkers de ruimte om hun talent te laten zien en te ontwikkelen, want wij geloven dat een organisatie valt of staat met de mensen die er werken.

  Daarnaast hechten we veel waarde aan de groei en ontwikkeling van onze medewerkers. Doordat onze medewerkers initiatief nemen en plezier hebben in wat ze doen, weten ze collega’s en gasten te enthousiasmeren en inspireren.

  Niet voor niets zijn wij in 2021 uitgroepen tot beste cateraar van Nederland!

  Wij zijn van mening dat de kracht van een gezonde en positieve werkcultuur ook zit in de combinatie van een gezonde medewerker én een gezonde omgeving. Het gaat hierbij om de kwaliteit van leven én werken. Door gezondheid op de werkvloer centraal te stellen, zet je tevens de medewerker aan het denken om ook buiten werktijden een gezondere leefstijl te handhaven.

  De keuzes die wij en jij als  werkgever maken, spelen daarin een belangrijke rol. Een gezonde en gelukkige medewerker kan namelijk tot 20% meer productiviteit opleveren.

  Maar er is meer. Een prettige werkomgeving helpt ook om medewerkers gemakkelijker te behouden. Medewerkers stellen tegenwoordig hoge eisen aan hun werkomgeving. Zij willen na het werk met plezier, energie en inspiratie naar huis gaan.

  Als de werkomgeving niet voldoet aan de verwachtingen, nemen zij zelf het initiatief om deze aan te passen of radicaal te veranderen door naar een andere organisatie over te stappen.

  Weet waar een medewerker behoefte aan heeft en investeer in een productieve, gezonde en zekere toekomst!

  Tijd voor verandering dus! Nodig ons uit en laat de rest aan óns over.


  e-boek trends in Catering

  Download GRATIS

  De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
  Download hier

  Volg ons

  Wilt u op de hoogte blijven?

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

  Nieuwsbrief

  "*" indicates required fields

  NAAM*
  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Lees ook

  7 maart 2024
  Sluit het cateringconcept aan op jouw bedrijfscultuur?

  Sluit het cateringconcept aan op jouw bedrijfscultuur? Medewerkers gaan weer volop naar kantoor maar vanuit .

  6 februari 2024
  De trends voor bedrijfscatering

  Vitaliteit, technologie, duurzaamheid & gezondheid en gastbeleving, dé trends in onze mooie bedrijfstak voor het .

  21 november 2023
  Welke voordelen biedt een bedrijfsrestaurant voor mijn bedrijf?

  Welke voordelen biedt een bedrijfsrestaurant voor mijn bedrijf? Het bedrijfsrestaurant is dé plek waar we .

  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram