ETEN ALS VERBINDENDE FACTOR

    IS ‘SAMEN’ HET GEHEIME INGREDIËNT IN IEDERE GEZONDE MAALTIJD?

    Samen eten is gezelliger en gezonder, zegt iedereen. Kan eten als verbindende factor fungeren? Maar wat is die geheime, gezonde kracht van samen eten?

    Samen lekker eten aan tafel voedt de mooiste gesprekken en momenten in het leven. Eten fungeert eigenlijk als een soort lijm. Het verbindt ons met elkaar op zoveel verschillende niveaus.

    MET BIJVOORBEELD DE PRODUCENT

    Mensen worden kritischer, veeleisender. Ze doen steeds meer kennis op en verdiepen zich steeds meer in producten, smaken en bereiding. Zij zijn voortdurend op zoek naar verbinding: met elkaar, met de omgeving maar ook met de producent. Weten wie je eten heeft gemaakt en waar het vandaan komt, geeft daarbij een diepere connectie met de maker en meer bewustwording.

    Door een lange keten tussen producent en consument is het vaak onduidelijk waar een product vandaan komt en waar het geld dat de consument uitgeeft heen gaat. Waar is het product gemaakt? En heeft de producent een eerlijke prijs voor het product gekregen?

    Steeds meer consumenten zijn zich bij een aankoop bewust van de invloed op de aarde. Consumenten kopen niet meer alleen een product, maar laten uit hun koopgedrag duurzame normen en waarden blijken. Door de gemeenschappelijke interesse van zowel jou als de producent in duurzame producten ben je met elkaar verbonden.

    OPLADEN EN NETWERKEN

    De verbinding met degene die je voeding bereid is groot, neem het restaurant op kantoor waar je gaat genieten van een heerlijke lunch. De zorgvuldig uitgekozen ingrediënten. De perfecte samenstelling van smaken in een gerecht. De medewerker die dat gerecht met liefde en passie heeft bereid. Je bent verbonden met elkaar. En wat dacht je van je collega waarmee je deze heerlijke salade gaat opeten?

    Maar ook bij een zakelijke bijeenkomst. Voldoende en gezond eten heeft invloed op de gemoedstoestand van de mens en draagt zo bij aan meer productiviteit. Daarom is het belangrijk om vooraf na te denken over de hoeveelheid eetmomenten voor je gasten tijdens een zakelijke bijeenkomst. Wil je bijvoorbeeld netwerken stimuleren tijdens jouw congres? Dan is voldoende eetmomenten inlassen een must. De gasten hebben de gelegenheid om interessante personen te ontmoeten met wie ze graag in contact willen komen. Het hapje en het drankje tijden de netwerkborrel zorgen ervoor dat je net even makkelijker een gesprek kunt aanknopen. Samen eten schept namelijk een band.

    NIET WÁT WE ETEN, MAAR HOE

    En dat is samen, en sociaal. Eerst samen koken, lachen en dan samen eten. Het bereiden en nuttigen van het voedsel vraagt tijd en veel mensen: in de klassieke mediterrane keuken eet niemand alleen. Dat kennen we van de Italiaanse keuken. Er wordt samen gekookt met la mama en la nonna aan het hoofd, lang getafeld met een rits kleinkinderen en een hoop mannen en tantes erbij, en het eten zelf is niet los te koppelen van sociaal gedrag.

    De verbinding van mensen onderling die samen eten is naar ons inziens de meest tastbare verbinding. Bij vrijwel alle bijeenkomsten en samenkomsten is eten een onderdeel. Dit gaat van heel klein tot heel groot. Van een koekje bij een vriendin tijdens het thee drinken, tot de hapjes tijdens de afscheidsreceptie van een collega.

    SAMEN KOKEN IS VERBINDEND

    Samen koken en eten is een eeuwenoud ritueel dat mensen verbindt en van een basisbehoefte een feest maakt. Samen koken is misschien in dit rijtje de meest verbindende factor. Samen met vrienden of collega’s een heerlijke maaltijd koken. De keuken is de ideale setting voor teambuilding. In deze ontspannen en opbouwende setting voelen mensen zich snel op hun gemak. Daarbij is koken ook een goede manier om de échte teamdynamiek naar boven te laten komen. Met name zodra de tijdsdruk of de afhankelijkheid van elkaar gaat toenemen. In een restaurantkeuken is samenwerken de kern van een goede keuken. Na het koken ga je aan tafel en, onder het genot van je eigen gemaakte gerechten, luister je naar elkaars persoonlijke verhalen. Zo ontstaan er mooie contacten.

    TEN SLOTTE

    Eten, drinken en gastvrijheid dat is onze grote passie. Het liefst laten wij zoveel mogelijk mensen meegenieten van onze passie. Samen een onvergetelijk moment beleven! Eten verbindt. Letterlijk!


    opgengeklapt e-boek de trends

    Download GRATIS

    De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
    Download hier

    Volg ons

    Wilt u op de hoogte blijven?

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Nieuwsbrief

    "*" indicates required fields

    NAAM*
    This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Lees ook

    3 oktober 2024
    Veranderingen in de bedrijfscatering!

    4 ontwikkelingen, 5 trends en een hele hoop kansen in de bedrijfscatering   Van broodje .

    24 september 2024
    Over veerkracht en niet opgeven!

    23 SEP, 2024 • Veerkracht 'Toen ik me net in de schulden had gestoken kwam .

    9 september 2024
    Voedselverspilling verminderen op de werkvloer!

    Minder voedselverspilling op kantoor: Van Lier's duurzame aanpak! Voedselverspilling is een groeiend probleem, zowel thuis .

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram