Quickscan
Een gezond assortiment in het bedrijfsrestaurant!

Ruim vier miljoen Nederlanders lunchen regelmatig in een bedrijfsrestaurant. Een gemiddelde lunch bestaat uit bruin brood met hartig beleg aangevuld met witte (zachte) broodjes, gefrituurde & zoete snacks, frisdrank of kleine hoeveelheden fruit. Een onderzoek naar de vitaliteit op de werkvloer toont aan dat 70% van de medewerkers behoefte heeft aan een gezondere lunch. Uit onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft van de Nederlandse werknemers het niet meer dan logisch vindt dat de werkgever zorgt voor gezond eten op het werk.

Een gezond bedrijfsrestaurant biedt werkgevers dus de mogelijkheid om een gezonde levensstijl bij hun medewerkers te stimuleren.

Een gezond assortiment, hoe pak je dat aan? Doe de quickscan!

Een gezond bedrijfsrestaurant kan onderdeel zijn van een duurzaam beleid. Graag voeren wij een quick scan uit op uw assortiment, zodat u uw aanpak kunt bepalen. Wilt u hier meer over weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vraag de quickscan aan

Aanvraag Quickscan

"*" indicates required fields

Naam*

Waaruit bestaat een gezond assortiment in het bedrijfsrestaurant?

Een gezond en gevarieerd menu kent producten met een hoge voedingswaarde. Het aantal gezonde en ongezonde producten dient in balans te zijn. Drank- en snackautomaten bijvoorbeeld kunnen naast minder gezonde producten, ook gezonde alternatieven aanbieden.

SUCCESVERHALEN

“Door de korte lijnen is het contact erg direct en constructief”
Anja — Gemeente Assen

Wat is het effect van een gezond aanbod?

Een gezond assortiment heeft een positief effect op het voedingspatroon van medewerkers. En daarnaast leidt het tot:
een verhoging van de concentratie en de prestatie
een gezondere levensstijl en minder vermoeidheid
een gezondere levensstijl en minder vermoeidheid
een gezonde beleving, waardoor
de waardering voor de werkgever stijgt
e-boek cateringtrends

De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen

Download gratis ons e-boek

Catering is volop in beweging. Vitaliteit, duurzaamheid, lokaal, gezondheid en zo zijn er nog 6 andere trends. Graag nemen we u hierin mee.

Van Lier Bedrijfscatering staat voor gastvrije bedrijfscatering

Het bedrijfsrestaurant is de plek waar collega’s elkaar ontmoeten, nieuwe energie krijgen en inspiratie op doen. Een plek waar uw medewerkers graag komen voor niet alleen de bedrijfslunch, maar ook voor een overleg of een spontane kop koffie met een collega.

Uw medewerkers vragen om beleving, flexibiliteit, innovatie en een sfeer zoals je in de horeca ervaart. Onze bedrijfscatering voorziet in een horecabenadering met de mogelijkheid tot uitgebreid lekker zitten, elkaar ontmoeten, eten en relaxen in een “huiskamersfeer” maar ook in take-away voor een gezonde wandeling buiten.

Wij hebben hier unieke bedrijfscatering concepten voor ontwikkeld. Graag laten wij u kennis maken met Vitalier, Butik en Hungry Heroes.

ONZE CONCEPTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe voorkom je voedselverspilling?
Binnen onze bedrijfscatering draait alles om liefde voor ‘eten’. Onze passie voor verse ingrediënten staat altijd centraal. Als we ons meer bewust zijn van wát we eten dan gooien we ook minder eten weg en gaan we verspilling en overproductie tegen.
Binnen onze bedrijfscatering hergebruiken wij onbewerkte producten zoveel mogelijk de volgende dag. Van oud brood maken onze medewerkers op een snelle manier tosti’s of Italiaanse crostini’s en bruschetta’s voor bij de soep. Of smakelijke wentelteefjes zowel zoet als hartig en rijp en overrijp fruit verwerken wij in smoothies.
Wel of niet uitbesteden? Wat is beter?
Dat is afhankelijk van de situatie. In een krimpende economie is de neiging tot diensten in eigen beheer doen sterk aanwezig, en in een groeiende economie is de neiging om uit te besteden weer veel groter. Ieder bedrijf maakt daar zelf een keuze in.
Vaak zijn facilitair managers bang om de greep op de dienst te verliezen na uitbesteden. Maar dat hoeft niet. In overleg met ons bepaalt u het beleid ten aanzien van het gewenste kwaliteitsniveau, het serviceniveau, de klanttevredenheid, enzovoort. Deze gemaakte afspraken worden meegenomen in het samenwerkingscontract voor bedrijfscatering.
Hoe kun je catering inzetten om je bedrijfsdoelstellingen te realiseren?
Gezonde catering bijvoorbeeld, is een goed hulpmiddel om te zorgen voor vitale medewerkers en is het belangrijk dat een cateringconcept past bij de doelen en/of waarden van een organisatie. Een succesvol cateringconcept is niet inwisselbaar met de cateringvoorziening bij de buurman, maar is ontwikkeld vanuit een visie en waar je met de organisatie naar toe wilt.
Hoe laat je het bezoekersaantal weer stijgen?
Kan de bedrijfscateraar dit beïnvloeden? Ja, nou en of. En die invloed is ook groter dan je denkt.
Niets doen en alles bij hetzelfde laten is een verdere daling van het bezoekers en de omzet accepteren en bij de pakken neer gaan zitten.
Actief nudgen en in overleg met je leveranciers komen tot een goed, gezond en betaalbaar aanbod is de manier. Maar ook….tijd voor ‘recycling’: een nieuwe frisse uitstraling, andere producten en een nieuwe menucyclus.
Rijnie Trip Eigenaar Van Lier Catering

RIJNIE

Gastvrijheid in bedrijfscatering 

"Hospitality in de bedrijfscateringbranche wordt steeds belangrijker. Gastvrij zijn houdt in dat je vriendelijk, warm, oprecht en hulpvaardig bent. Door die houding ontstaat een diepere relatie en een gevoel van verbinding tussen de medewerkers en de gasten. Dit is waarvoor Van Lier Catering staat!"
Vraag een vrijblijvende offerte aan
chevron-downarrow-rightarrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram