BROWNIES. VOEDINGSMIDDEL OF GENOTMIDDEL?

    In verschillende restaurants biedt Van Lier brownies aan van Brownies&downieS. De brownies zijn gemaakt van zuivere ingrediënten en de cacao is Fair Trade verhandeld. Bovenal zijn brownies om lekker van te genieten! Lekker ja, maar ook voedzaam? Laten we het belangrijkste bestanddeel, chocolade, eens nader bekijken.

     

    Hmm, flavanolen...

    Chocolade is een mengsel van cacaopoeder, cacaoboter en suiker. Volgens het Voedingscentrum heeft rauwe cacao een hoog gehalte aan flavanolen (antioxidanten), die een positief effect hebben op de bloedvaten. De hoeveelheid verzadigd vet is echter groot en dat verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Verder zitten er veel calorieën in chocolade (Bron: Voedingscentrum, chocolade).

     

    Smaak en mondbeleving

    Chocolade bevat theobromine en cafeïne en die hebben een opwekkend effect. Ook bevat chocolade stoffen die de stemming kunnen verbeteren, echter in een niet meetbare hoeveelheid. In die zin is chocolade niet verslavend. Het genot zit 'm voornamelijk in de specifieke combinatie van smaak en mondbeleving. Wij durven te stellen dat de cake-achtige textuur van een brownie ook een fijne mondbeleving oplevert. Wat ons betreft luidt daarom de conclusie voor zowel chocolade als brownies: je kunt ze feitelijk geen voedingsmiddel noemen, wel genotmiddelen. Geniet ervan, maar eet ze met mate.

     

    Kies je chocolade-moment

    Voor veel mensen is chocolade proeven een kleine beloning, een verzetje, een oppeppertje. Vergelijk het met een verse kop koffie of thee. In combinatie met een chocoladebeleving is dat feestje nog groter. Je kunt jezelf trakteren tijdens de lunch in één van onze restaurants. Maar ook tijdens een vergadering of een receptie is chocolade een fijn extraatje. Voor elke gelegenheid stellen de Van Lier medewerkers een fijn arrangement samen, met (of zonder) brownie of andere chocolade-lekkers! Bent u geïnteresseerd in bedrijfscatering? Graag nodigen wij u uit voor een kop koffie en een brownie op ons kantoor in Assen of in één van onze restaurants voor een vrijblijvend gesprek. Klik hier.


    opgengeklapt e-boek de trends

    Download GRATIS

    De 9 cateringtrends die u beslist niet wilt missen
    Download hier

    Volg ons

    Wilt u op de hoogte blijven?

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Nieuwsbrief

    "*" indicates required fields

    NAAM*
    This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Lees ook

    3 oktober 2024
    Veranderingen in de bedrijfscatering!

    4 ontwikkelingen, 5 trends en een hele hoop kansen in de bedrijfscatering   Van broodje .

    24 september 2024
    Over veerkracht en niet opgeven!

    23 SEP, 2024 • Veerkracht 'Toen ik me net in de schulden had gestoken kwam .

    9 september 2024
    Voedselverspilling verminderen op de werkvloer!

    Minder voedselverspilling op kantoor: Van Lier's duurzame aanpak! Voedselverspilling is een groeiend probleem, zowel thuis .

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram