altijd vers 

& lokaal

meer

Vakantietips

18-7-2018

Kan ik dit water veilig drinken?

Heb je twijfels over het drinkwater op je buitenlandse vakantie? De lokale bevolking kan je het juiste antwoord geven. Ook kun je het water koken, filteren of desinfecteren voor je het gebruikt. Koop je water in een fles? Zorg dan dat jij de eerste bent die de fles openmaakt. Drink frisdrank alleen uit flesjes en gebruik geen ijsklontjes.

 

En nu het eten

Laat de waterkwaliteit te wensen over? Bedenk dan dat groente en fruit vaak is gespoeld in ongekookt water. Het eten daarvan is daardoor ook af te raden. Gebruik je leidingwater voor het maaltijd bereiden? Breng het vooraf aan de kook, voordat je er eten in klaarmaakt.

Wat betreft je persoonlijke verzorging: gebruik ook bij lenzen schoonmaken en tandenpoetsen gekookt water of flessenwater.

 

Ben je weer thuis?

Denk erom dat thuis het drinkwater stil in de leiding heeft gestaan, soms bij hoge temperaturen. Laat de kraan even open staan voordat je het water gebruikt. Voor de veiligheid.

Op de website www.waterinhetbuitenland.nl vind je een overzicht van de drinkwaterkwaliteit in alle landen van de wereld.


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen