altijd vers 

& lokaal

meer

Smoothies verovereren bedrijfsrestaurant

23-8-2016

Smoothies en shakes zijn vrij makkelijk te maken. Ook in het bedrijfsrestaurant. Ze zijn smakelijk en leveren vezels, mineralen en vitaminen. Zeer gezond voor medewerkers en bezoekers.

Na een aarzelende start zijn smoothies bezig om bedrijfs-, school- en zorgrestaurants te veroveren. Omdat ze gezond en lekker zijn hebben gasten er wel een paar euro voor over, zo blijkt op steeds meer plaatsen.

Fruit vormt de basis voor smoothies en ook voor shakes, die eveneens aan de winnende hand zijn. Het verschil met sap is dat bij shakes en smoothies de hele vrucht in de blender wordt verwerkt. Bij een shake wordt daarnaast melk of yoghurt toegevoegd.

Extra vitaminen
Wie smoothies en shakes klaar maakt met verse ingrediënten, mag rekenen op de volgende voordelen: extra veel vitamines & mineralen, behoud van alle vezels, minimaal verlies van vitamines en geen onnodige toegevoegde suikers.

Smoothies en shakes kunnen zorgen voor een snelle, makkelijke vitamineboost, aldus Enerjoy op Ener-joy.nl.

Groene smoothies van groente en fruit bevatten overigens nog minder suiker en nog meer voedingsstoffen dan smoothies van alleen fruit.

Invriezen is mogelijk
Instanties en organisaties promoten het eten van meer groente en fruit heel nadrukkelijk. Het zal je lijf fitter en energieker maken. ‘Smoothies drinken help je erbij. En ze zijn kinderlijk eenvoudig om te maken’, aldus Lekkeretenmetlinda.nl.

Het is mogelijk om groene smoothies in het voren te maken. Ze kunnen worden ingevroren.

Receptuur
Recepturen voor smoothies zijn op internet makkelijk te vinden. Zoals op Foody.nl dat een smoothie voor twee personen op basis van twee handjes spinazie, een halve banaan en het sap van drie sinaasappelen laat zien.

De ingrediënten vervolgens samen blenden in een blender. Is het daarna niet vloeibaar genoeg, voeg dan water toe, aldus Foody.nl.

 


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen