altijd vers 

& lokaal

meer

Lekker een podje luisteren

23-5-2019

Luisteren is gemakkelijker dan lezen. Wij haken in op de trend naar meer gemak door de podcast op ons communicatiemenu te zetten. Dat is niet alleen comfortabel, maar ook hip. Yes! Voor wie het podcasten nog niet heeft ontdekt, geven wij een kleine uitleg.

Het woord podcast is een samenwerking van de twee Engelse woorden. iPod: de portable geluidsdrager van Apple, geïntroduceerd in 2001. En broadcast: het zenden van signalen. Tegenwoordig kun je een podcast gemakkelijk volgen via elke smartphone of laptop met internetverbinding.

 

Je kunt tegelijkertijd iets anders doen

Een podcast is een geluidsopname die je op internet plaatst, bijvoorbeeld als variant op een blog. Het is een luister-document die je aanbiedt ter informatie. Het lijkt op een radio-uitzending die je elk moment kunt inschakelen. De lengte van een podcast verschilt van pakweg drie minuten tot drie kwartier. Het aardige van een podcast is, dat je iets erbij kunt doen terwijl je luistert. Autorijden, treinreizen, luieren in de zon, klussen n je schuurtje of afwassen.

Van Lier Catering gaat met podcasts aan de slag. Zodat je onze nieuwsbrieven niet alleen kunt lezen, maar voortaan ook beluisteren. Vertellen, voorlezen, interviewen, verslag doen van een evenement. Het kan allemaal aan de orde komen in een podcast. Binnenkort meer hierover!


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen