altijd vers 

& lokaal

meer

Ontzouten van onze smaak

26-9-2019

Dat de meeste mensen te veel zout eten is genoegzaam bekend. De vraag is hoe je minder zout introduceert in een samenleving met een hoge zout-gewenning. Als bedrijfscateraar past Van Lier op haar locaties diverse methoden toe. Zo kunnen we in overleg met welbekende zoutvaatje van de tafels weglaten. Er is nog wel zout te verkrijgen, maar dat vraagt om een wandelingetje naar het buffet. Wat doen wij nog meer op onze locaties?

 

Koken zonder zouttoevoeging

Een andere mogelijkheid is het zout te vervangen door smaakvolle kruidenmengsels. Dat biedt meteen een alternatief voor traditionele, zoute aromaflesjes. Ook vermijdt Van Lier zout dat grof van korrel is. Als het fijn van korrel is, gebruiken mensen minder zout. Kun je het zout toevoegen echt niet laten? Dan kun je Jozo Bewust of Lo Salt gebruiken. Hierin is een deel van het natrium vervangen door kalium en magnesium.

 

Kwaliteit

Tot slot nemen wij het op voor onze Van Lier catering professionals. Een specialist weet wat hij doet, neem zijn vakmanschap serieus. Extra zout toevoegen is een goede smaak en kwaliteit van de catering professional in twijfel trekken.

Op zoek naar een gezonde oplossing voor uw bedrijfsrestaurant? Klik hier!


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen