altijd vers 

& lokaal

meer

Een duwtje in de gewenste richting

13-9-2018

Een duwtje in de gewenste richting

Gedrag beïnvloeden door te straffen of een vinger op te heffen, daar houden weinig mensen van. Een alternatief is nudging: een vorm van beïnvloeding waarmee je mensen vriendelijk een duwtje (nudge) in de gewenste richting geeft.

Een bekend voorbeeld is het aanbrengen van voetstappen op de vloer, die leiden naar de trap, zodat mensen minder geneigd zijn de lift te nemen. Een ander voorbeeld is fruit op ooghoogte aanbieden, waardoor je in de verleiding komt een appel of een banaan te nemen.

Nog een voorbeeld van nudging in het bedrijfsrestaurant is de gezondere producten aan het begin van een looproute aan te bieden. Wil je het gebruik van frisdranken verminderen? Bied water dan gratis aan.

Er is veel bekend over nudging. Ook dat het vaak een kwestie van uitproberen is: wat werkt wel en wat niet? Een goede nudge is doorgaans subtiel en de kosten zijn laag. Van Lier Catering gaat graag met u in gesprek over de toepassing van nudges in uw bedrijfsrestaurant, voor het stimuleren van een gezond eetpatroon.

 

Wilt u een afspraak maken over nudging? Bel dan naar 0592-462435 of mail: info@liervan.nl


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen