altijd vers 

& lokaal

meer

Grunniger mosterdsoep... van Van Lier!

16-10-2018

Op veel events doen wij mensen een plezier met onze Groninger mosterdsoep. Het is een heerlijke combinatie van romig en pittig, met de karakteristieke accenten van gebakken spekjes. Deze soep kunt u voortaan ook thuis maken. Hier is het recept! U bent in 20 minuten klaar.

 

Uut Grunn!

Als cateraar met een voorliefde voor regionale producten, gebruiken wij mosterd uit Groningen. Sinds vorig jaar wordt het mosterdzaad ook weer echt op Groninger bodem geteeld. Op www.proeftuingroningermosterd.nl leest u daar meer over.

 

De Grunniger mosterdsoep van Van Lier

Voorbereiding: 10 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Totale tijd: 20 minuten

Porties: 4 personen

 

Ingrediënten

- 1 liter bouillon (groente of vlees)

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 4 el Groninger mosterd

- 125 ml room

- 1 prei (in ringetjes)

- 100 gram spekjes

 

Werkwijze

1. Smelt de boter in een ruime pan en doe daarna de bloem er in 1 keer bij. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan en laat de bloem even een paar minuutjes rustig garen terwijl je roert.

2. Giet dan beetje voor beetje de (hete) bouillon erbij en roer met een garde tot een gladde soep. Doe de mosterd erdoor en roer nogmaals goed door. Tot zover kun je de soep voorbereiden.

3. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan.

4. Roer vlak voor het serveren de room door de warme soep. Laat het nu niet meer koken. Schep de soep in kommen en doe er wat spekjes en prei op. Serveer meteen.

 

Notitie

Groninger mosterd is vrij scherp van smaak. Gebruik dus wat minder mosterd als er kinderen mee eten of gebruik een mildere mosterdsoort.

 


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen