altijd vers 

& lokaal

meer

Het Dr. Aletta Jacobs College heeft een zilveren Schoolkantine Schaal!

12-11-2018

Voor het tweede jaar op rij heeft het Dr. Aletta Jacobs College een zilveren Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend! Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Wij zijn trots op onze dames die zich elke dag inzetten om verse, gezonde producten op een creatieve manier aan te bieden!

 

Het Dr. Aletta Jacobs College heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

 

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

 

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen