altijd vers 

& lokaal

meer

Kun jij zonder guilty pleasures?

23-5-2019

Heimelijk schep je er plezier in, maar je zult er niet voor uitkomen. Dat zijn guilty pleasures, schuldige genoegens. Zoals een bezoek aan de sportschool inruilen voor een bioscoopje pikken. Je haalt je schouders op in plaats van je te schamen. Niemand ziet het immers. Toch knaagt het ergens. Opvallend is dat deze pleziertjes uitzonderingen zijn. Als je leven aaneengeregen is van guilty pleasures, dan leef je een guilty life. Dat is pas echt fout! Foei.

 

Hoe maak ik mijzelf guilty?

In voedingstermen is een guilty pleasure: Een vette hamburger eten op een braderie in een vreemde stad; Zeggen dat je vegetariër bent maar stiekem een kroketje wegwerken; Vier in plastic bakjes gekocht huzarenslaatjes achter elkaar opeten. Lekker! Vind jij. Maar om begrijpelijke redenen niet aan te bevelen. Toch, het moet een keer kunnen. Het voorkomt dat je een zuurpruim wordt. Een betweter of een klaagzanger.

 

En nu de hamvraag

Biedt Van Lier Catering guilty pleasures aan? Nee, dat doen wij niet. Want een guilty pleasure is geheel je eigen verantwoordelijkheid. Je moet er zelf werk van maken. Een echte guilty pleasure is een uitzondering op de regel. Als wij de guilty pleasures op een presenteerblaadje aanbieden worden het vaste gewoontes, met als resultaat: veel guilt, weinig pleasure.


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen